Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Dutch Open Goalball Cup een groot succes

Zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober vond de Dutch Open Goalball Cup (DOG-Cup) plaats; het grootste goalball toernooi in Nederland. In totaal gingen 13 teams, uit Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Nederland, de strijd met elkaar aan. Wat de DOG-cup uniek maakt is dat echt iedereen kan meedoen! Teams worden niet gescheiden op basis van geslacht. Of je nu met een heren, dames of gemengd team komt; bij de DOG Cup krijgt iedereen de kans om internationale ervaring op te doen.

Nederlands Herenteam op de DOG-Cup

Het toernooi bestond uit twee klassen; Open en Elite. Nationale teams werden ingedeeld in de Elite klasse. De Open klasse was toegankelijk voor iedereen. Zo kunnen clubteams dus ook internationale ervaring opdoen!

Voor het Nederlands team het eerste toernooi in de nieuwe samenstelling met nieuwe bondscoach Krista van Alten. “We hebben meteen laten zien gegroeid te zijn. We hebben kwalitatief goede wedstrijden gespeeld tegen beide nationale teams van België en één daarvan zelfs terecht gewonnen. Met daarnaast winst op Lyon, Frankrijk en nipt verlies van een ervaren Waalwijk team hebben we veel vertrouwen gehaald uit dit toernooi. Dit was een goede start van onze voorbereiding richting het EK in augustus volgend jaar. Zowel individueel als in groepsverband alsook de coaches hebben stappen gezet, maar we weten ook waar we nog winst kunnen boeken de komende maanden” aldus Krista.

Veel dank aan Goalball Zwolle voor de organisatie!

Bron: Gehandicaptensport Nederland