Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer
Foto van het Nationale team

De Nederlandse Dames- en Heren zijn in opbouw naar de Europese top. Die lange weg vormt een mooie uitdaging. De nadruk ligt op dit moment vooral op de ontwikkelng van talenten, jonge goalballers die de ambitie hebben om veel te trainen en zich te ontwikkelen tot topsporters. Per seizoen wordt bekeken welke internationale evenementen geschikt zijn voor Nederland.

Voor de Nederlandse Dames staat in 2019 het A EK op het programma. Dit toernooi wordt gespeeld tussen 5 en 14 oktober 2019 in Rostock (Duitsland). De selectie wordt getraind door Rogier van Meggelen (Talentcoach) en Viola Zegers (Assistencoach) en bestaat uit Femke van den Born, Celeste Troost, Stephanie Boenink, Michelle Hereijgers en Suleima Luciano.

De Nederlandse Heren selectie spelen in 2019 het C EK. Dit toernooi wordt georganiseerd tussen 27 oktober en 3 november in L’Aquila (Italie). De selectie wordt getraind door Rogier van Meggelen (Talentcoach) en Corne Speksnijder (Assistentcoach) en bestaat uit Kevin Bernadina, Marcel van Beijnen, Frank van de Kreeke, Joost van de Kreeke en Ronald Klaver.