Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Team Waalwijk 1 Nederlands Kampioen Goalball 2019

Het goalballseizoen 2018-2019 is zaterdag 20 april afgesloten. Op deze dag werden de laatste wedstrijden in de Hoofdklasse en Eerste klasse gespeeld. Zaterdag 6 april zijn de laatste wedstrijden in de Tweede klasse gespeeld. In dit seizoen is de winnaar van de competitie tevens de drager van de titel Nederlands Kampioen.

In de Tweede klasse streden 5 teams voor de eerste plaats. Team ViGe Noordzee heeft ongeslagen de eerste plaats in deze klasse bereikt. Hercules 4. De Pont Blaak en Waalwijk 3 waren zeer aan elkaar gewaagd met als hekkensluiter De Pont Ketelbinkie.

Op de laatste competitiedag was een verschuiving in de top drie in de Eerste klasse nog mogelijk. Nimgo is erin geslaagd in deze strijd de eerste plaats te behouden en is daarmee kampioen Eerste klasse geworden.

Op vijf competitiedagen hebben de zes teams in de Hoofdklasse gestreden voor het landskampioenschap. Na de eerste paar competitiedagen begon de uiteindelijk top drie in de Hoofdklasse zich al te vormen. Uiteindelijk eindigde Hercules 1 op de 3de plaats, Haag 88 op de 2de plaats en de 1ste plaats is voor Waalwijk 1, waarmee zij Nederlands Kampioen Goalball 2019 zijn geworden.

De titel topscoorder Goalball competitie 2018-2019 is uitgereikt aan Kevin van Haag 88 die met 87 doelpunten in de Hoofdklasse bovenaan eindigde.