Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Eerste internationale damestoernooi ‘Hercules Ladies Cup’ sportief succes

In het weekend van 15/16 juni is het allereerste meerdaagse internationale damestoernooi goalball gehouden bij USV Hercules in Utrecht.

Landenteams uit Frankrijk, Hongarije, Polen en 3 clubteams uit Nederland hebben gestreden om de Ladies Cup. De wedstrijdleiding was in handen van een gemengd official team uit Engeland, Litouwen en Nederland.

De overwinning is gegaan naar het dames clubteam van Hercules dat, opgaand in de Nederlandse selectie, in voorbereiding voor het A-EK in oktober wel wat wedstrijdritme kon gebruiken. Gevolgd door Frankrijk en op de derde plaats Xinix dat in de finale knap Polen uit de prijzen wist te houden. Girlpower en Hongarije legden beslag op de vijfde en zesde plaats.

De gastvrijheid van hotel Mitland bood samen met USV Hercules een uitstekende basis om deelnemers uit binnen- en buitenland te kunnen ontvangen en samen sportief te strijden om de Ladies Cup.

Een heel geslaagd toernooi dat lonkt naar meer.

We hebben genoten.

Door: Jolanda Spaans