Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

10 jarig jubileumtoernooi Goalball Vereniging Waalwijk

Na maanden van voorbereiding was het dan zover; het Familie & Vrienden 10-jarig Jubileumtoernooi van Goalball Vereniging Waalwijk vond plaats op 28 september jl. in Sporthal De Slagen te Waalwijk. Op zaterdagochtend waren vele vrijwilligers al vroeg aanwezig en werden de drie speelvelden, de prijzentafel e.d. klaargemaakt voor het Jubileum goalballtoernooi. Nadat voorzitter Marcel het toernooi officieel had geopend begonnen de eerste goalballwedstrijden in drie zalen. Het toernooi bestond uit drie klassen met verschillende niveaus. De C klasse was de familie en vrienden poule waarin de teams deelnamen met veelal onervaren spelers samen met een of twee ervaren Goalball spelers die het team konden aansturen. In de B klasse waren de wat meer ervaren en onervaren spelers aan het strijden voor de felbegeerde medaille en in de A klasse namen de meest ervaren Goalballers deel. In de A klasse speelden ook onze vrienden Waasland uit België en een Frans team mee. In totaal waren er 20 teams, ongeveer 80 spelers, aanwezig. De sfeer zat er goed in, er werd fanatiek gegoalballd en soms flink gelachen, om de hilarische bewegingen die sommigen maakten om de bal zo goed mogelijk te verdedigen en te gooien. Het valt ook niet mee om blindelings (met een afgeplakte skibril op) te sporten. Maar natuurlijk was er ook de stilte, opperste concentratie, om de bal goed te kunnen horen… en een mooi doelpunt te kunnen scoren! 

Aan het einde van de dag was er de prijsuitreiking: Het Belgische team Waasland won de gouden medaille in de A klasse, het team Ziede Bont & Blauw Wit uit Roosendaal won goud in de B Klasse en het team Noord/Zuid had fantastisch gespeeld in de Familie & Vriendenpoule de C Klasse goud gewonnen. Gefeliciteerd allemaal, nogmaals! 

Na deze sportieve goalball dag konden de hongerige sporters en vrijwilligers lekker van het Chinees buffet genieten muzikaal ondersteund door zangeres Nikki.  

Met dank aan alle teams, vrijwilligers, sporters, de Oda Gidsen van Scouting AZG, sponsors en fondsen die dit 10 jarig jubileum toernooi mede mogelijk hebben gemaakt! 

Meer weten over de paralympische sport goalball? Kijk op www.goalball.nl of op YouTube: goalball