Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Verslag C-EK Heren

In oktober hebben zowel de damesselectie als de herenselectie aan de EK deelgenomen. De dames in de A divisie en de heren in de C divisie. Dit is het verslag van de heren. Het verslag van de dames lees je hier.

Bij de heren is er in de voorbereiding een hoop gebeurd. De selectie zag er hierdoor anders uit dan de jaren ervoor. Met twee nieuwe spelers, namelijk Joost en Ronald, ging het team met Marcel, Kevin en Frank eind oktober richting het EK in L’Aquila in Italië.

In de poulefase speelde Nederland tegen favorieten Slovenië en Rusland. Beide wedstrijden werden verloren met 12-2 met nog ongeveer een halve minuut op de klok. Coach Rogier van Meggelen en speler Joost kijken terug op de wedstrijden: “Tegen Hongarije was de wedstrijd meer in evenwicht, maar werd ons niveau helaas niet gehaald door blessures en onrust. Het verschil met Frankrijk en Kroatië is juist weer groter, maar dan in het voordeel van Nederland. Beide wedstrijden werden gewonnen, waardoor we deze landen in de poule achter ons konden houden.”

Na de poulefase mocht het team zich opmaken in de kwartfinale tegen Montenegro. Door vierde te worden in de poule, speelden de heren tegen deze nummer één van de andere poule. “Hier hebben we gestreden als echte Nederlandse leeuwen, maar het verschil met dit team bleek echter te groot. Dat zit vooral in hun degelijke verdediging en capaciteit om te gaan met de balsnelheid. We hebben wel meerdere kansen gekregen, maar het was helaas niet voldoende voor een halve finale plek.”

Concluderend sluit Joost af: “We kunnen nu opmaken waar we staan. Dat houdt in, middenmood c-niveau, waar we ons kunnen meten aan Roemenië, Denemarken en Hongarije. Een aantal oefenwedstrijden tegen deze landen zou interessant kunnen zijn.” Ook coach Rogier sluit daarbij aan: “Moegestreden en voldaan kunnen de mannen terugkijken op een geslaagd EK. Over twee jaar is het volgende moment dat de mannen kunnen laten zien wat ze waard zijn. Twee jaar de tijd om stappen te maken. Zij hebben er alle vertrouwen in!”