Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

In memoriam Frans Pauwels

Herinneringen aan Frans Pauwels

We zijn bedroefd omdat Frans Pauwels op 8 april 2021 (voor ons onverwacht) is overleden. We zijn dankbaar dat we Frans gekend hebben. Frans is als official, TC lid en als goede bekende van veel generaties goalballers 40 jaar lang onlosmakelijk verbonden geweest met goalball.


Frans werd aangestoken door het goalballvirus toen hij als taxichauffeur, in dienst bij van der Spek, in contact kwam met spelers van de toenmalige goalballvereniging Doing in Zoetermeer. 

We hebben Frans allemaal gekend als tafelofficial. Dat was niet alles. Frans is ook actief geweest als TC lid, competitieleider en als scheidsrechter, met een kleine stap over de grens.
Als internationaal scheidsrechter heeft Frans gefloten op het marathontoernooi in Zweden, het toernooi dat jaren geleden heel populair was.

Niets was Frans te veel als het ging om zijn activiteiten voor goalball. Via Frans werd ook zijn vrouw José tafelofficial en werd dochter Elvira van kinds af aan vertrouwd met goalball.

Elk jaar ging Frans met zijn gezin een week naar een huisje in de Eemhof. Ook dan sloeg Frans niet over en kwam hij vanaf zijn vakantiebestemming om zijn rol van official te vervullen.

We zullen ons Frans herinneren als de vriendelijke, attente man (oude bekenden kregen altijd een kerstkaart) op wie goalball Nederland altijd kon rekenen. Competitiedagen of toernooien: Frans was met Jose en Elvira altijd van de partij. Goalball was belangrijk voor Frans en jij Frans was belangrijk voor goalball. We zullen je erg missen!!