Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

In memoriam Marianne Huijben

Met droefheid laten wij weten dat Marianne Huijben op 28 december 2023 op 58 jarige leeftijd is overleden. Sport liep als een rode draad door haar leven, maar bovenal zal haar kracht, optimisme, lach en vriendschap in de herinnering blijven voortleven.

Wat betreft goalball heeft Marianne voor verschillende verenigingen competitie gespeeld, was zij 13 jaar actief in de damesselectie en heeft daarmee deelgenomen aan de Paralympics in Sydney (2000) en Athene (2004). . Enkele jaren heeft zij als secretaris van de technische commissie ook in de organisatie van het goalball in Nederland haar steentje bijgedragen. Maar ook vanaf de tribune als supporter was ze bij de Paralympics in Londen en een aantal keer bij het EK. Afgelopen augustus voor het laatst bij de EPC in Rotterdam.

Goalball is niet de enige sport die Marianne beoefend heeft. In haar jeugd begon ze met zwemmen. Haar eerste Paralympics waarop zij uitkwam was die in Nederland in 1980. Later, toen Marianne de overstap had gemaakt naar goalball, was ze daarnaast enige jaren actief in het langlaufen en vervolgens roeien. Al deze sporten wist ze op internationaal niveau te beoefenen en hebben haar medailles opgeleverd.

In de eerste tien jaar van haar loopbaan bij het ministerie van VWS heeft Marianne als beleidsmedewerker bij de directie sport ook daar de sport een warm hart toegedragen.

Sport hoorde er gewoon bij en was zeker niet het enige in Marianne’s leven. Marianne had een enorme drive om alles uit het leven te halen, een brede interesse en genoot van boeken, films, theater, uitstapjes met vrienden en reizen. Nu Marianne er niet meer is blijft voor vele van ons de herinnering aan Marianne als teamgenoot en vriendin.

Wij wensen ook haar broer Jan en diens vriendin Retty sterkte met de verwerking van dit veel te vroege verlies.