Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Jeugdtoernooi te Rotterdam 14-12-2019

Zaterdag 14 december 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur vindt er een jeugdtoernooi goalball plaats voor jongeren (circa 10 – 18 jaar) met een visuele beperking bij Visio Rotterdam (Heindijk 4, 3079 PM Rotterdam). Aanmelden kan via: goalball@gehandicaptensport.nl

Wat is goalball?

Goalball is een internationale sport die op allerlei niveaus beoefend kan worden. Het is een sport speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar ook geschikt voor iedereen. Je speelt namelijk met een afgeplakte skibril en rinkelbal. Goalball is een zaalsport die wordt gespeeld door twee teams met elk drie spelers. Elk team staat aan haar eigen zijde van het veld, waar een goal van negen meter staat. Met een worp wordt de rinkelbal naar het doel van de tegenstander geworpen. De spelers van het andere team moeten zich op het gehoor oriënteren en proberen de bal uit het doel te houden.   

Samenwerking 

De Johan Cruyff Foundation ondersteunt Gehandicaptensport Nederland om meer jonge sporters met een visuele beperking te stimuleren om hun sporttalent te ontwikkelen met goalball. Goalball talenten krijgen als lid van het Cruyff Foundation Talentteam trainingen van de talentcoach, spelen wedstrijden en worden met veel aandacht en deskundigheid opgeleid. Plezier en jezelf verder ontwikkelen gaan in het Johan Cruyff Talentteam hand in hand.

Meld je aan 

Meld je aan voor het toernooi op 14 december. Maak daar kennis met de sport of verbeter je goalball-technieken nog verder! 

Vragen of aanmelden kan via: goalball@gehandicaptensport.nl