Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

GSN stopt lopende goalball competitie 2019-2020

Beste allemaal, Helaas heeft Gehandicaptensport Nederland het besluit moeten nemen om alle competities, en dus ook onze goalball competitie te beëindigen. Dit is uiteraard het gevolg van de huidige Corona crisis. Zie hiervoor de mail van GSN onderaan deze mail. In overleg met GSN heeft de Technische Commissie bekeken hoe de competitie het eerlijkst afgehandeld kan worden. Tijdens het seizoen heeft elk team in zijn of haar klasse 2 keer uit mogen komen tegen dezelfde tegenstander. De eerste twee wedstrijden zijn ordentelijk verlopen. Voor de teams uit Noord Brabant zijn de derde wedstrijden in de Hoofd- & 2e Klasse, gespeeld op 7 maart te Zwolle, niet eerlijk verlopen omdat mensen met klachten op die dag niet mochten mee doen aan de competitie. Voor de 1e Klasse geldt dat de derde wedstrijden nog niet allemaal afgehandeld waren. Alles bij elkaar heeft ons er toe doen besluiten om de eindstand van de competitie vast te stellen op basis van de eerste twee gespeelde wedstrijden. Voor de eindstand kunt u klikken op onderstaande link.
http://www.goalball.nl/competitie/

Winnaars goalball competitie 2019-2020:Hoofdklasse: team Hercules 1 met als topscoorder in de Hoofdklasse: Corné Speksnijder 1e Klasse: team Noordzee2e Klasse: team Hercules 3 Nederlands Kampioenschap 2020:Op basis van bovenstaand compromis hecht de TC en GSN te veel waarde aan het Nederlands Kampioenschap om ook de NK beker 2020 uit te reiken aan de winnaar van de Hoofdklasse. Daarom zijn we voornemens om net als in het verleden een apart NK te organiseren. Gedacht wordt aan een dag medio september/oktober 2020. Alles hangt momenteel wel vast aan de ontwikkelingen met betrekking tot de Corona crisis.Op basis van de huidige ranking hebben Hercules en Waalwijk het recht om 2 teams af te vaardigen en Haag88 en Nimgo 1 team. Mochten er minder teams afgevaardigd worden dan hebben in volgorde: De Pont het recht om 2 teams af te vaardigen en daarna GVUZ en de Dwarsliggers 1 team. Meer informatie volgt op een later moment.
Namens de TC en GSN rest het mij alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet tijdens de afgelopen competitie. Veel sterkte en gezondheid de komende tijd! Met vriendelijke groet, Adriaan VugtsVoorzitter TC Goalball+31 6 53569991