Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

European Grand Prix bij USV Hercules

USV Hercules is verheugd gastheer te zijn van de 2023 European Grand Prix voor de regio centraal Europa. Het toernooi wordt gehouden van 23 tot en met 25 juni 2023 in de sporthal van USV Hercules te Utrecht. De inschrijving is 15 februari geopend en eindigt op 1 april. Elke goalballclub uit Europa kan deelnemen, teams uit centraal Europa (Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Nederland, Polen, Moldavië, Roemenië, Slovakije, Zwitserland, Oekraïne) hebben voorrang.
Download de uitnodiging voor alle informatie en het inschrijfformulier.

Wat is de European Grand Prix?

Eind 2019 introduceerde de EGCA (European Goalball Club Association) de European Grand Prix competitie. Een laagdrempelige competitie waarin elke Europese goalballclub kan deelnemen. Het eerste toernooi vond in 2020 plaats in Rostock, Duitsland. USV Hercules is de winnaar van deze allereerste editie. Het doel van de competitie is dat teams, coaches en scheidsrechters, ook die van nieuwe clubs, deel kunnen uitmaken van de internationale goalball gemeenschap. Zodat zij zich kunnen verbeteren en ervaring opdoen met internationale wedstrijden. De competitie wordt jaarlijks gehouden, waarbij in Zuid, Centraal en Noord Europa een toernooi gehouden wordt.