Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

NIEUW! E-learning: Training geven aan sporters met een visuele beperking

We vieren de aftrap van de European Para Championships 2023 – en daarmee onder andere de aftrap van het EK Goalball – met de lancering van onze e-learning: Training geven aan sporters met een visuele beperking!

Regelmatig horen we van trainers dat een sporter met een beperking zich bij hun trainingsgroep meldt, maar dat ze niet zo goed weten of ze hier wel genoeg kennis en kunde voor hebben. Er kan twijfel en terughoudendheid zijn, of angst voor overbelasting; en hier hebben deze trainers ook wel een punt. Want hoewel de basis van het training geven aan mensen met een beperking niet anders is dan voor mensen zonder beperking (je wilt de sporters helpen beter te worden terwijl ze plezier hebben), zijn er ook wel degelijk zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je dit als trainer weet, kun je de sporters beter begeleiden en zorgen dat ze zich welkom voelen.

In deze e-learning over training geven aan sporters met een visuele beperking komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De oorzaken en praktische gevolgen van een visuele beperking;
  • Sporten met een visuele beperking;
  • Omgang en communicatie met sporters met een visuele beperking;
  • Het geven van training: veiligheid, structuur en instructie geven;
  • Grenzen verleggen en het coachen van sporters met een visuele beperking.

Met concrete tips en ervaringen van zowel sporters als trainers hopen we je met deze e-learning te motiveren nog enthousiaster en creatiever aan de slag te gaan met je sporters. Alle tips en informatie worden op een afwisselende manier aangeboden. Denk hierbij onder meer aan filmpjes, casussen en quizvragen. Als afronding van de e-learning is het mogelijk een eindtoets te maken. Wanneer je deze met een voldoende afrondt, ontvang je een certificaat.

Neem een kijkje in onze webshop om de e-learning aan te schaffen en te kijken welke e-learnings er verder nog aan komen: www.opleidingsproductengsn.nl. Tijdens de EPC (8 t/m 20 augustus) krijg je 10% welkomstkorting bij aanschaf van de e-learning ‘Training geven aan sporters met een visuele beperking’ met de code EPC2023.